Nieuws
Home Straatpraat Nieuws Heeft betaald fietsparkeren de toekomst?
De eerste geluiden over betaald fietsparkeren staken enige tijd geleden al de kop op. In Nederland betalen om je fiets te parkeren? Laat weten wat u vindt en doe mee aan de poll op Facebook.
Onzeker
Utrecht gaat als eerste gemeente betaald fietsparkeren invoeren voor de fietsenstalling bij het nieuwe Utrecht Centraal. Utrecht doet dat echter wel stapsgewijs, zo wordt eerst ervaring opgedaan met het betaald fietsparkeren aan de westkant van het station. Aan de hand van deze ervaringen wil Utrecht een besluit nemen over het wel of niet verder invoeren van het betaald fietsparkeren. Volgens Fietsberaad laat het besluit zien dat er nog veel onzekerheden bestaan rond de effecten van betaald fietsparkeren. Door dit in fases in te voeren en daarbij de reacties van de fietser af te wachten kan het één en ander nog bijgesteld worden.
Kosten
Fietsberaad gaat in haar jubileumnummer Fietsverkeer hier dieper op in; de kosten van een fietsenstalling betreffen namelijk meestal de exploitatiekosten. Dit probleem kan verholpen worden door hogere stallingstarieven maar Fietsberaad vindt dat geen goede optie. Het Fietsberaad vindt bijvoorbeeld dat het tarievenbeleid moeten worden ingezet om de capaciteit optimaal te benutten en niet om de exploitatie rond te krijgen.
Eens/Oneens?
Kortom, de meningen zijn verdeeld; Falco, als ontwerper en producent van fietsparkeervoorzieningen voor de openbare ruimte, is benieuwd wat u ervan vindt.
Beantwoord onze poll op Facebook; Wat denkt u, heeft betaald fietsparkeren de toekomst?
Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als:
- Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
- Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
- Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
- Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
- Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC® en CO2 prestatieladder (KAM).
Meer weten?
Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte.
(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl