Back to top
Tawk.to

Blog

Home Straatpraat Blog Straatpraat #12. U komt ons ook overal tegen!

Straatpraat #12. U komt ons ook overal tegen!
Falco toont maatschappelijke verantwoordelijkheid door deelname aan duurzame initiatieven en evenementen.
Blog 25 jul 2024

Falco komt u overal tegen. Meestal in de vorm van onze vele producten voor de buitenruimte. In straten en op pleinen, bij scholen en universiteiten, op industrieterreinen en bij ziekenhuizen. Maar Falco kunt u ook in levenden lijve tegenkomen: op beurzen, bij seminars, op congressen, als partner of als vriend van overkoepelende organisaties en bij allerlei initiatieven die te maken hebben met fietsen en circulariteit.

Ondersteuning voor Modeshift in de UK

In het Verenigd Koninkrijk is Falco bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met Modeshift, een belangrijke mobiliteitsorganisatie. Alle leden van dit duurzame samenwerkingsverband krijgen vanaf 1 juli 2024 5% korting op de aanschaf van onder andere fietsparkeersystemen en fietsoverkappingen. Hiermee ondersteunt en stimuleert Falco het belangrijke werk van Modeshift in Groot-Brittannië: het bevorderen van duurzame mobiliteit en de educatie daarover.

Sponsoring van Nationaal Fietscongres

Op 5 en 6 juni 2024 vond in Den Haag het Nationaal Fietscongres plaats. Hier was Falco’s fietsparkeerexpert Mark Pruijssen aanwezig. Mark brengt zijn expertise inmiddels ook in als bestuurslid van de Dutch Cycling Embassy. Deze private organisatie deelt Nederlandse kennis en ervaringen met andere landen als het om fietsen gaat, de moderne, efficiënte en duurzame manier van transport. Falco ondersteunt dit belangrijke werk van harte.

Samen met Dutch Cycling Embassy op VeloCity-congres in Gent

Van 18 tot en met 21 juni 2024 was het Belgische Gent de gastheer voor het jaarlijkse Velocity-congres, een congres dat telkens in een ander land en een andere stad wordt georganiseerd door de European Cyclists Federation. Falco was hier ook present, samen met een aantal andere leden van de Dutch Cycling Embassy.

Mit dem Rad zur Arbeit

Op de fiets naar het werk: in Nederland bijna vanzelfsprekend, maar in Duitsland toch een stuk minder. Vandaar dat Falco dit Duitse initiatief een warm hart toedraagt en zo meehelpt om bij ons buurland ook een goede fietsinfrastructuur te creëren. Bijvoorbeeld door te adviseren bij goede en veilige stallingsmogelijkheden op industrieterreinen. Ook ondersteunt Falco de jaarlijkse actiedagen van Mit dem Rad zur Arbeit, bijvoorbeeld door FalcoFida’s ter beschikking te stellen, een betrouwbaar en met Fietsparkeur en DIN 79008 genormeerd fietsparkeersysteem met aanbindmogelijheden.

Vriend en bedrijfspartner van de Fietsersbond

De fiets verdient veel meer steun en aandacht van beleidsmakers en politici. De Fietsersbond werkt daar elke dag aan en Falco ondersteunt dat van harte. Vandaar dat wij de Fietsersbond met raad en daad bijstaan, maar ook jaarlijks een financiële bijdrage leveren.

Partner van congres Circulaire Openbare Ruimte

Op 19 en 20 juni 2024 vond in Leiden het congres Circulaire Openbare Ruimte plaats. Falco’s circulair manager John Wermink vertelde hier over het circulaire proces in de praktijk aan de hand van een concrete case. Fietsoverkappingen die door Falco zijn teruggenomen van Dura Vermeer en via Roelofs een tweede leven kregen bij een milieustraat in Rotterdam. John schetste het hele proces van terugname, opknappen, aanpassen en weer in gebruik nemen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Als familiebedrijf voelt Falco een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Vandaar dat wij zonder aarzeling mensen, kennis en middelen ter beschikking stellen aan alle initiatieven die fietsmobiliteit en duurzaamheid bevorderen. Komt u ons tegen: aarzel dan niet om uw vragen over deze onderwerpen te stellen. Wij beantwoorden ze graag en denken desgewenst met u mee.  

 


0 reacties


Geef een reactie


Circulair

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als: 

  • Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
  • Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
  • Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
  • Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
  • Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC® en CO2 prestatieladder (KAM).

Meer weten?

Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte. 

 

(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl
Circulair (image 1) Circulair (image 2) Circulair (image 3)
Wij staan (of zitten) voor u klaar!

Falco's adviseurs staan klaar om u telefonisch of tijdens een bezoek te adviseren. Ook sturen zij graag op uw verzoek gedetailleerde informatie toe.

(0546) 55 44 44 info@falco.nl Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste producten en schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief!