Fiets parkeren en opladen in Nationaal Park Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een prachtig natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het Park leven veel verschillende dieren. Hoewel het park (beperkt) toegankelijk is voor auto's en openbaar vervoer, is de fiets er hét vervoermiddel. Bijzonder is dat op verschillende plaatsen in het park depots zijn voor zogenaamde witte fietsen. Deze fietsen kunnen gratis worden gebruikt, maar mogen niet op slot worden gezet en mogen het park niet verlaten. Het is ook mogelijk om elektrische fietsen te verhuren. Sinds kort staan er in het park, in het centrumgebied, 53 fietsstandaards met twee oplaadpunten waarin deze elektrische fietsen makkelijk geparkeerd kunnen worden.
FalcoIon fietsstandaard met oplaadpunten voor e-bike
Meer elektrische fietsen betekent meer behoefte aan oplaadpunten. Daarom heeft Falco een fietsstandaard ontwikkeld waarbij het oplaadpunt voor de e-bike geïntegreerd kan worden in de fietsstandaard zelf; de FalcoIon. Met de fietsstandaard FalcoIon wordt er een fietsparkeervoorziening gecreëerd voor alle fietsen, de fietsstandaard kan tegelijkertijd dienen als oplaadpunt voor elektrische fietsen. De FalcoIon is een duurzame fietsstandaard, gemaakt van materiaal dat jarenlang meegaat en bestand is tegen een stootje. De e-bike wordt geparkeerd middels de voorvork en kan tegelijkertijd opgeladen worden aan het geïntegreerde oplaadpunt(en) in de boog van de FalcoIon. De 53 FalcoIons die geplaatst zijn in Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn geleverd met 53 verschillende lengtes grondkabel.
Door de populariteit van e-bikes is ons assortiment fietsenrekken met oplaadpunt uitgebreid. Ook etagerekken kunnen worden voorzien van oplaadpunten.
Fietsparkeren in de openbare ruimte
Op zoek naar fietsenrekken zodat uw bezoekers hun (huur) fietsen kunnen parkeren? Onze project adviseurs denken graag met u mee, dit is ook mogelijk op locatie. Voor vragen of advies kunt u bellen met Falco: 0546 55 44 44 of e-mailen naar verkoop@falco.nl.
Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Al in 2030 moet Nederland 50% minder primaire grondstoffen (mineralen, metalen en fossiele brandstoffen) gebruiken. Dat is voor iedereen een grote uitdaging. Ook voor Falco. Hoewel, al vanaf de oprichting van Falco wordt er binnen het bedrijf modulair gedacht, gewerkt en geproduceeerd. We waren er vroeg bij, zogezegd. Niettemin vergt ook bij Falco circulair denken het nodige omdenken en veranderen. Reden waarom Falco sinds 2020 een Circulair Manager heeft, John Wermink. John houdt zich onder andere bezig met onderwerpen als:
- Hoe zijn Falco-producten voor de buitenruimte zo circulair als mogelijk te maken?
- Hoe kan Falco haar producten zo ontwerpen dat ze snel een eenvoudig te monteren èn te demonteren zijn?
- Hoe kunnen Falco-producten doelmatig gerepareerd, refurbished of gerecycled worden?
- Hoe is de (rest)waarde van materialen en gedane arbeid zo goed mogelijk te behouden?
- Het onderhouden, bewaken en intern begeleiden van onze diverse certificaten, zoals ISO 9001, ISO 14001, VCA, FSC® en CO2 prestatieladder (KAM).
Meer weten?
Falco denkt graag met u mee over de inzet van circulaire producten voor een mooiere en meer verantwoorde inrichting van uw buitenruimte.
(0546) 55 44 44 j.wermink@falco.nl